zbyt krótki wiersz o miłości

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Ech, niebo dzisiaj takie piękne
a ty na końcu raju płoniesz...
Chyba mi twoje serce pęknie
na milion snów niewysłowionych .

Potem obojgu nam nieobca
tęcza rozbarwi się nad ranem,
byś mogła nie zapomnieć chłopca,
którego imię zapomniane.

Wybuchnie jesień kroplą smutku,
pewnie pomyślisz: trudno, bywa,
że to, co się zapija wódką
to jest ta miłość chybotliwa.

I spojrzysz w niebo spopod wierszy,
które zwiastują świata piękno...
Pomyślisz: trudno, nie on pierwszy,
któremu moje serce pękło.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Tak.
Zdecydowanie za krótki wiersz o miłości.
Ale i tak czytanie sprawiło mi wielką przyjemność.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: bardzo,
i zgdzam się z Leo, że za krótki, bo o milości można i można... i można :-D
pozdrawiam :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5446
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: ...caluśki bukiet:)
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril