przed dwunastą

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

nie wahać się gdy przyjdzie pora
podporą być dla tych co leżą
listę wskazówek dać by został
zapis na przeszłość

nie niszczyć tego co jest stałe
precyzję stawiać ponad wszystko
być niczym wilk lub niczym jagnię
i czasem błysnąć

dbać o melodię rym i płynność
znać odpowiedzi na pytania
ze sobą znaną albo inną
zagadki składać

nie przewidywać krętych ścieżek
gdy niczym woda kamień drążysz
sprawdzić czy zszyta każda kieszeń
i jednak zdążyć
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Colett pisze:i jednak zdążyć
Abyśmy zawsze mogli zdążyć...
Piękny wiersz, Ewo.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Świetne.
Sama czysta przyjemność czytania i odbioru.
Cieszy się Leon, kiedy czyta takie wiersze.

Z uznaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1355
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Gratuluję pięknego wiersza!
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Niech się spełni, Ewo! :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Tomasz Kowalczyk, Leon Gutner, cortessa, Liliana,
dziękuję za wszystkie dobre słowa.
:rozyczka:
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...