Desert flower

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hexe
Posty: 1147
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

dodatkowa porcja ryżu wybielała nadzieję
nic bardziej mylnego to inny kolor
ciemnoskóra trzylatka z demonem
wszystkie mają diabła nie tylko w oczach

rankiem kamień rozkwitał rubinem
akacjowe kolce jak płomienne piekło
kaleczą dziecięcą niewinność
brzemię profanuje człowieczeństwo

po grudach torowała własną drogę
Pirelli zdemaskował jej czas i pory roku
jaskrawe światła nie oślepiły pustyni
w świadomości nadal tkwi zraniony świat
Hexe
Posty: 1147
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Madziu dziękuję za komentarz :rozyczka: :-D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Spodobał mi się Twój wiersz...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Hexe pisze:akacjowe kolce jak płomienne piekło
kaleczą dziecięcą niewinność
brzemię profanuje człowieczeństwo

Tego się nie da zapomnieć.
Ładnie podsumowałaś wiersz. :rozyczka:
Ostatnio zmieniony ndz 26 sty, 2020 przez maybe, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
Hexe
Posty: 1147
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Maybe :rozyczka:
Tomku :rozyczka:

Pięknie dziękuję za komentarze i pozdrawiam.