Grigoł Orbeliani - ***[Ciebie miłość na świat powołała...]

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

***

Ciebie miłość na świat powołała,
I, w tym względzie jest naprawdę winną, –
Co najlepsze, tobie jednej dała,
Powiedziawszy: „Bądź przepiękną, Nino!”

A Kupidyn, ten maleńki strzelec,
W moją stronę nakierował strzałę,
Zniewolony, u stóp miłych ległem,
Lecz niewola ta - radością dla mnie.


***

Тебя любовь на свет произвела,
И, в чем она действительно повинна, —
Одной тебе все прелести дала,
И так сказала: «Будь прекрасна, Нина!»

И Купидон, сей маленький стрелок,
Принес стрелу, исполненную яда.
И ранен я, и я у милых ног,
И я в плену, и плен — моя отрада! = pociecha, radość.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1355
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Z szacunkiem :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Bardzo dziękuję, cortesso :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,