krótki wiersz o świeczniku

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Pytał znajomy mnie poeta
jak zmienić wodę na szampany
pisząc poezję do kotleta?
Podałem przepis zasłyszany:

Najlepiej pisać takie fraszki
co z tłustych fląder zrobią płaszczki.
No i przydało by się jeszcze
z hardych okoni zrobić leszcze,
a zarażając śmiechem tłumy
czasami łowić grube sumy.

Ale niestety, gdy się miewa
nadczynność prostej liryczności
cieniutko bracie trzeba śpiewać
dla swej prywatnej publiczności.

Teraz siedzimy nad strumykiem
ja, pan poeta i nikt więcej
nie wiedząc kto jest czytelnikiem...
i kto napisał za nas wiersze.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Taki wiersz do tych co w kociołku dookoła i do uśmiechu.
Leo się uśmiechnął nawet na NO na początku wersu. :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Pier Dułka pisze: .

Teraz siedzimy nad strumykiem
ja, pan poeta i nikt więcej
nie wiedząc kto jest czytelnikiem...
i kto napisał za nas wiersze.
faktycznie - nie zawsze wiemy
ale kaganek nieść trzeba pod strzechy :rozyczka:
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Awatar użytkownika
Vestka
Posty: 334
Rejestracja: sob 25 sty, 2020
Lokalizacja: Krk

Post autor: Vestka »

Mmmm po kilku razach czytania chyba w końcu zajarzyłam hahah... oj znam takich, i takich poetów :D
Mrrrrrr
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:-D :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Pier Dułka pisze:Teraz siedzimy nad strumykiem
ja, pan poeta i nikt więcej
nie wiedząc kto jest czytelnikiem...
i kto napisał za nas wiersze.
Podziwiam Twoje pisanie...
:rozyczka: