Tango - ***[Marzenia prysły...]

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Słowa i muzyka: W. Naliwajko, śpiewa: Piotr Leszczenko


Marzenia prysły...

Marzenia prysły,
róże przekwitły,
dręczą mnie przykre
o tobie myśli -
ty mnie zdradziłaś
i porzuciłaś,
kto mym cierpieniom
położy kres?

Kiedyś, być może,
znów przyjdziesz do mnie,
by móc usłyszeć
płacz chorej duszy.
Marzenia prysły,
róże przekwitły,
a w sercu smutek
i pustki jęk.

Увяли грёзы...

Увяли грёзы,
И плачут розы,
И слышать больно -
Страшит... довольно!
Ты изменила,
Ну что ж, забыла.
И нет печали
Моей конца.

Не знать, быть может,
Придёшь ты снова,
Услышать стон мой
Души больногo.
Увяли грёзы,
И плачут розы.
На сердце грустно
И пустота.

Ostatnio zmieniony śr 12 lut, 2020 przez Liliana, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,