Krąg

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
seloo13
Posty: 24
Rejestracja: sob 14 mar, 2020

Post autor: seloo13 »

Słony smak
Łez
Chowany przed światem
Ból
Brane do ręki
Ostrze
Pełne krwi
Cięcie
Głęboko odczuwana
Ulga
...
Ale niedługo później
Ból
Zaczyna
Powracać
.
.
Silniejszy

22.08.2018
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Taki sposób wersyfikacji nie wzbudza mojego entuzjazmu. Nic nowego, ciekawego nie przekazałaś. Wiersz miniaturowy a jednak "przegadany"...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
seloo13
Posty: 24
Rejestracja: sob 14 mar, 2020

Post autor: seloo13 »

Tomasz Kowalczyk pisze:Taki sposób wersyfikacji nie wzbudza mojego entuzjazmu. Nic nowego, ciekawego nie przekazałaś. Wiersz miniaturowy a jednak "przegadany"...

Pozdrawiam
Rozumiem, dziękuję za opinię! Również serdecznie pozdrawiam! :)
roztańczona
Posty: 158
Rejestracja: ndz 05 maja, 2013
Lokalizacja: Żary

Post autor: roztańczona »

Tak to już jest z tym uzależnieniem...
Co do tekstu: myślę, że rozumiem emocje, które towarzyszyły przy jego pisaniu. Spróbuj je opisać, zamiast rzucać pojedynczymi słowami. Z tego bólu może wykiełkować piękna poezja. Dużo czytaj wskazówek pod wierszami na tym forum - mnie bardzo one pomogły. Powodzenia :)
księżycowa
Posty: 832
Rejestracja: ndz 14 lut, 2016

Post autor: księżycowa »

Faktycznie, iście paragonowy zapis i te kropki... Pojedyncze wyrażają potrzebę pauzy w tym konkretnym miejscu, rozumiem to, ale gdybyś spróbował (w przyszłości) nie szarpać tak wersów.
Poprzytulaj je naturalnie (bez tych udziwnień) a będzie dużo lepiej. Pozdrawiam.
"Każdy człowiek jest jak księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu"