Ksenia Niekrasowa - Wiosna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margot
Posty: 404
Rejestracja: śr 01 lip, 2020
Lokalizacja: Sheffield

Post autor: Margot »

Wiosna

Bosonoga brzezina
klasnęła w ręce
i rozgoniła gawrony z gniazd.
Przyroda,
w zgodzie z ostatnim nakazem techniki,
drobnolistne instrumenty
rozstawiła wśród brzóz,
a przechodzień powiedział o nich,
chyląc się nisko:
"Proszę ciszej -
to przebiśniegi..."


Bесна

Босоногая роща
всплеснула руками
и разогнала грачей из гнёзд.
И природа,
по последнему слову техники,
тонколиственные приборы
расставила у берёз,
а прохожий сказал о них,
низко склоняясь:
«Тише, пожалуйста, –
это подснежники...»
It is my happiness in you that you don't know me yet.
/Andrzej Partum/