Weekendowy ojciec

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania
Posty: 1441
Rejestracja: sob 22 lis, 2008
Lokalizacja: Zgorzelec

Post autor: Ania »

dzisiaj tylko wzruszenie
pierwszy ząbek krok słowo
miękkość ciałka i siła
uścisku na szyi maleńkich rąk

tak łatwo być dobrym tatą
przy niedzielnym rosole
zdobywając uśmiech
kolejną zabawką

już dzisiaj pomyśl
co jej kiedyś powiesz
gdy zechce poznać prawdę
o swoim istnieniu

szukając tożsamości
zada to pytanie
jakich słów użyjesz na
to był tylko seks

obiecałeś
że jej jednej nigdy nie okłamiesz
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
" Wiersz powstaje od ucisku w gardle, tęsknoty za domem lub za miłością "

Robert Frost