Nowy dekalog

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Posty: 1086
Rejestracja: śr 12 lis, 2008
Lokalizacja: Krakow

Post autor: Dante »

am mąż twój niewiasto jedyny
kochany
co z domu do świata cię wywiódł
od mamy
nie będziesz mnie wzywać do garów
daremno
ni chłopów mieć cudzych nie będziesz
przede mną
zabijać nie będziesz mnie wzrokiem
niestety
gdy głowę odwrócę do innej
kobiety
nie wolno ci mojej przeliczać
gotówki
z portfela mojego nie skradniesz
ni stówki
nie będziesz pożądać kolegi
mojego
ni odeń przyjmować prezentu
żadnego
.............................................
to twoja powinność
w dzień zwykły i święta
gdy tego dopełnisz
do łoża bądź wzięta
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Dante, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wiem, że nic nie wiem, to jednak coś wiem, a skoro wiem, to nie jest tak, że nic nie wiem.Więc w końcu sam już nie wiem ,czy wiem, że nie wiem, czy nie wiem, że wiem.