Jej walc

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Posty: 1086
Rejestracja: śr 12 lis, 2008
Lokalizacja: Krakow

Post autor: Dante »

raz dwa trzy raz dwa trzy
wesoło i śpiewnie
raz dwa trzy raz dwa trzy
leciutko i zwiewnie
raz dwa trzy raz dwa trzy
w muzykę wtopiona
za siebie nie patrzy
tym tańcem spojona
raz w prawo raz w lewo
to z jednym to z drugim
raz łzawo raz śmiewo
trwa w tańcu zbyt długim
wciąż w biegu na palcach
bez końca wiruje
porwana w rytm walca
nie widzi, nie czuje
lecz już tak nie biega
bo nogi wciąż bolą
aż w końcu dostrzega
że jest to walc solo
a strach i obawa
dech w piersiach zapiera
bo smutna zabawa
ten walc bez partnera
i płynie po twarzy
łza jedna za drugą
a każda tak parzy
i boli tak długo
raz dwa trzy raz dwa trzy
raz...dwa...trzy raz...dwa...trzy
raz.......dwa......
_________________
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Dante, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wiem, że nic nie wiem, to jednak coś wiem, a skoro wiem, to nie jest tak, że nic nie wiem.Więc w końcu sam już nie wiem ,czy wiem, że nie wiem, czy nie wiem, że wiem.