Tango

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Posty: 1086
Rejestracja: śr 12 lis, 2008
Lokalizacja: Krakow

Post autor: Dante »

Z uśmiechem nieco frywolnym,
ruchem na wpół nieświadomym
wzbudziłaś we mnie niepokój.
dotąd głęboko uśpiony.

Chciałaś jak storczyk zgłodzony,
słodyczą ust twych i malin,
skusić, bym tak uwiedziony,
sfrunął do ciebie z oddali.

Ja, z dumną miną mężczyzny,
poddałem się twym pokusom,
mimo, że czerwień maliny
przedziwnie pachniała gruszą.

I wiodąc w tanga meandry
roznamiętnione twe ciało,
myślałem z odcieniem chandry
- jakże mi ciebie wciąż mało

Cóż grusze, maliny warte
i tango pląsane w znoju,
gdy drzwi na oścież otwarte,
a babcia w drugim pokoju.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Dante, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wiem, że nic nie wiem, to jednak coś wiem, a skoro wiem, to nie jest tak, że nic nie wiem.Więc w końcu sam już nie wiem ,czy wiem, że nie wiem, czy nie wiem, że wiem.