101 powodów

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

to nie był dobry rok kochanie

już pogasły w popielniczce
sztuczne ognie z tamtej nocy
o bąbelkach śni kieliszek
śladem szminki myśli płoszy

skruszał lukier na piernikach
kiedyś z serca danych przecież
czas wskazówek nie zatrzymał
nowym zmarszczkom robiąc miejsce

bukszpan który zdobił koszyk
jeszcze wczoraj dziś odstrasza
kurczak też już nie wyskoczy
z żółtych kartek kalendarza

piasek z plaży zniszczył piłkę
zbladły paski na leżakach
echo w muszlach nie chce istnieć
zdjęcia zgubił gdzieś aparat

wyschły liście bez kolorów
skryte w ramach na obrazku
pająk utkał sieć z nastroju
pozbawiając świece blasków

śnieg się przestał skrzyć na oknie
własny retusz tu już na nic
szczęście wzięło hazard w dłonie
świt w skarbonce ciszą ranił

***

nieświadoma przeznaczenia
zasunęłam puszki wieko
być Pandorą znaczy zmieniać
piekło w niebo, niebo w piekło
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...