Wydawnictwo ANAGRAM

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

[img]http://www.anagram.com.pl/images/Logo1.gif[/img]
Wydawnictwo ANAGRAM ( www.anagram.com.pl ) powstało w 1991 roku z myślą o miłośnikach poezji. W seriach naszych miniatur znajdują się zarówno utwory najwybitniejszych poetów świata, których wiersze odegrały ogromną rolę w kształtowaniu kultur różnych narodów, jak również poezja nieco już zapomnianych twórców – poezja wciąż jednak żywa i ważna, taka jak np. liryka z kręgu Orientacji Poetyckiej Hybrydy (Sadowiska, Mętrak, Jerzyna..)

W seriach wydawnictwa ANAGRAM pojawiają się wszystkie najważniejsze utwory, które wpłynęły i nadal wpływają na wrażliwość czytelniczą, które poruszyły i poruszają wyobraźnię. Przypominamy poezję Jana Kochanowskiego, Cypriana Kamila Norwida, Leopolda Staffa, Bolesława Leśmiana, Karola Wojtyły, Jana Twardowskiego, Marii Jasnorzewskiej-Pawlikowskiej, lirykę francuską, rosyjską niemiecką i inne równie piękne.

Sięgając po poezję, wydaną w seriach miniatur wydawnictwa ANAGRAM,
poczujesz głębię własnej duszy... To jest właśnie potęga poezji.
Ostatnio zmieniony czw 23 lip, 2009 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.