odchodzę

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

W nocy pisze się najlepiej. Ciszę, która przecież nie jest taka oczywista, płoszy jedyne stukot klawiszy. Delikatne muśnięcia kociego ogona po nagich łydkach skrzyżowanych pod niewygodnym taboretem rozpraszają pozornie skoncentrowane myśli. Przecież już tyle razy postanawiałam odejść, nie pisać. Cierpliwość papieru po raz kolejny wygrywa z moją ułomnością. Świerszcze za oknem nie potrafią powiedzieć dobranoc, więc wyłączam komputer, który na pożegnanie mruga porozumiewawczo zieloną diodą. Jutro znowu przeczytam, że odchodzę.


[img]http://static0.blip.pl/user_generated/u ... _inmsg.jpg[/img]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Awatar użytkownika
misiek_eklektyk
Posty: 287
Rejestracja: pt 26 cze, 2009

Post autor: misiek_eklektyk »

..... i jutro znowu napiszesz ciąg dalszy....dasz kotu pieszczotę obok konserwy.... obnażysz niewinnie kawałek siebie.... przywitasz z szarością kończącej się nocy.... a potem zaśniesz z kolejnym pytaniem.... okryta ochrypłym ptasim śpiewaniem.....

[center] :pociesza: :pociesza: [/center]

.... i tak jest dobrze...... a Twoja kartka cierpliwie otworzy, furtki nieznanych nam jeszcze ogrodów.... szkoda ją niszczyć....

[center] :komp: [/center]

.... tak przyjaźnie mruga.....
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez misiek_eklektyk, łącznie zmieniany 1 raz.
.... nie mam stylu i to mój styl.....

http://www.pajacyk.pl/dziekujemy.php
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Przenoszę tekst w stosowniejsze miejsce. To nie jest wiersz.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

[quote=""Tomek""]To nie jest wiersz[/quote]

A w kwestii tekstu bądź jego zawartości..to coś napiszesz..czy tak ogólnie nie i kropka?
Ostatnio zmieniony pt 07 sie, 2009 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

[quote=""Colett""]W nocy pisze się najlepiej.[/quote]
Prawda. Do sypialni zawsze udaję się z kartką zapisaną różnymi pomysłami.
Jakieś papiery trzymam zawsze przy sobie, kiedy wychodzę z synem na rowerek. Zawsze wtedy do głowy coś przychodzi.
[quote=""Colett""]Przecież już tyle razy postanawiałam odejść, nie pisać. [/quote]
I ja się wielokrotnie odgrażałem...
[quote=""Colett""]Cierpliwość papieru [/quote]
Papier jest cierpliwy. Ale tylko papier...

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.