znowu świt

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Znowu świt. Krokiem jeszcze niepewnym ruszam po codzienną porcję wysokiego ciśnienia. Nim budzik zamilknie, kubek pełen kawy uspokoi pianką świeżego mleka I znowu, jak minionej nocy, muśnięcie kociego ogona przypomina, że czas kpi sobie z elektroniki. Wymruczane zaufanie po raz kolejny tonie w porcelanowej miseczce. Cień odbity w lustrze uświadamia, że kolejny świt będzie dopiero jutro. Ciche miauknięcie równie dobrze może znaczyć do zobaczenia jak i znowu się spóźnisz. Wychodzę, nieświadoma dwóch różnokolorowych skarpetek. Czerwone kalosze i tak prowadzą na drugi koniec tęczy.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...