Dom

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NathirPasza
Posty: 1303
Rejestracja: wt 04 sie, 2009
Lokalizacja: Miasto Doznań
Kontakt:

Post autor: NathirPasza »

teoretycznie nie ma perfekcji
tak samo jak rzeczywistości
chociaż lubię gładkie i zimne powierzchnie
nie wiem czy kran w kuchni jest prawdą
czy tylko elementem marzeń

ściany półproste pod kątem ostrym
na białej powierzchni rażą śladami rączek
w szafie zalęgły się mole przeszłości
przez swetry których zawsze się wstydziłem

czaple na rozmazanych fotografiach
śmieją się półprawdą o mnie
jeszcze nie powiedziałem mamie nic o sobie
a już muszę ruszyć na spotkanie odpowiedzialności

kto by pomyślał
że tuż za rogiem czai się śmiertelna niepewność
a pies na łańcuchu – Boże on jest mój
pierwszy do tańca w deszczu się wyrywa

jeszcze tylko jedna kropla miłości
pod postacią świeżo posadzonych orzechów
i mogę chociaż to boli
więcej czasu poświęcić sobie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez NathirPasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę.