Pokręcony

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elżbieta
Posty: 327
Rejestracja: pt 21 sie, 2009
Lokalizacja: pomorze

Post autor: elżbieta »

Wysłany: 2009-08-30, 14:29 Pokręcony


--------------------------------------------------------------------------------

Jesteś niczym zwierzę przyczajone za pniem
w Borejowym Lesie. czasem wchodzisz na drzewo,
lubisz mnie podglądać, kiedy mierzę sukienki
przed wyjściem.
światło przenika habsburskie witraże,
mruga pośród sklepienia. czuję twoją obecność,
strząsam ją z pleców i włosów, a jednak razem
słuchamy muzyki organowej.
nie odstępujesz, nawet gdy niebo zaciąga henną,
na parapecie zostawiasz krople krwi, na ganku
pod drzwiami, martwe króliki.

od jutra
niepokój wystawię na pokaz.
żebyś wiedział.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez elżbieta, łącznie zmieniany 1 raz.