złudzenia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

pod powiekami pełno ciebie
i nieistotna pora roku
szelestem liści spływa drżenie
trzaskiem gałązek zaś niepokój

***

wiatr nieporadnie gładzi włosy
twoimi kierowany dłońmi
o łaskę świtem skłonny prosić
wtulając w warkocz sen spokojny

deszcz pragnie się ze słońcem ścigać
by odkryć to co już zakryte
zanim swobodnie na twarz spływa
w kącikach ust znika szczęśliwie

szybują w śniegu nutki śmiechu
jak wtedy kiedy niczym bałwan
pozazdrościłeś garści piegów
soplem spływając po mych wargach

***

pod powiekami pełno ciebie
i w głowie jeszcze więcej złudzeń
więc ty w snach zostań a ja przecież
najlepiej zrobię gdy się zbudzę
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...