gdy piórem dotykam

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

ta znajomość pisała się wierszem
mimowolnie wplatając się w słowa
rozbrzmiewała w kolejnym wersie
dłonie warkocz oplatał od nowa

ta znajomość pisała się porą
znalezioną o szarej godzinie
tak wiadoma jak znany widnokrąg
inny świtem nim zmrok go owinie

ta znajomość zmieniała pozycje
z aprobatą nie gardząc tytułem
sadowiła się także lirycznie
w drugiej zwrotce czy też w preambule

ta znajomość jak wiesz trwa do dzisiaj
otulona w nadzieje niezmiennie
ważna dla mnie gdy piórem dotykam
białej kartki - znów listu do ciebie



wersja II

ta znajomość pisała się wierszem
mimowolnie wplatając treść w słowa
by kolejnym wersem brzmieć jeszcze
nim atrament się w bieli zakochał

nadchodziła niezwykłą dość porą
zapisaną o szarej godzinie
tak wiadoma jak znany widnokrąg
inny świtem nim zmrok go owinie

nieustannie zmieniała pozycje
z aprobatą nie gardząc tytułem
sadowiła się także lirycznie
w drugiej zwrotce czy też w preambule

ta znajomość jak wiesz trwa do dzisiaj
otulona w nadzieje niezmiennie
ważna dla mnie gdy piórem dotykam
białej kartki - znów listu do ciebie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...