Pomniki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NathirPasza
Posty: 1303
Rejestracja: wt 04 sie, 2009
Lokalizacja: Miasto Doznań
Kontakt:

Post autor: NathirPasza »

jestem Adamem
i jestem Ewą
złamałam paznokieć na ramieniu
zamknęłam powieki by móc pokonać
moją wstydliwą kobiecość

nie jestem zimną suką
przed porankiem dokładnie przemyślałam
strategię powstrzymywania cię przed odejściem
znowu poduszka oddycha swobodnie
okrywam się twoją nieobecnością

nie jestem Adamem
i nie jestem Ewą
jedynie bękartem pewnego uczucia
chciałam po prostu nie żyć samotnie
przy otwartym oknie suszyć rzęsy w słońcu
mieć do czego wrócić nawet gdy nie będzie potrzeby

dziś spisuję wspomnienia w cholernym różowym pamiętniku
w postaci listów do prawie ciebie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez NathirPasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę.