Taki erotyk

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Taki erotyk

Przytłocz uczuciem moją jaźń
Miłosną spraw tej chwili kaźń.

W potrzebie nocnej, bądź jak zwierz,
I dziką żądzą bierz mnie, bierz.

Miłosne soki spij do cna,
Uczuciem przebij aż do dna.

Swą namiętnością owiń płeć,
W szepty miłosne ze mną wzleć.

Całuj mnie całą, oczy, brwi,
W szale z ust wytocz krople krwi.

W spojrzenie moje przelej czar
A w ciało ognia swego żar.

Niech mi się zdaje, że się śni,
We mnie muzyka, co w krąg brzmi.

Całość uczucia we mnie wtocz,
Ogniem miłości, miły brocz.

Niech spazm okrzyku złączy nas,
Jeszcze kochany... Jeszcze... Raz....

Niech pewna będę, że to ty,
A nie pragnienia czy też sny.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 1 raz.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/