rachunek /zardzewiała/

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nancy
Posty: 152
Rejestracja: śr 17 cze, 2009
Lokalizacja: z lasu :)
Kontakt:

Post autor: nancy »

rachunek /zardzewiała/


wyrywa siwe włosy myśli
retrospektywnie przeglądając kadry
w poszukiwaniu straconego czasu
wstrzymując fizjologicznie narzucony
rytm między jedną a drugą kroplą
zardzewiała

reguluje brwi, poziom hormonów,
przemianę materii, sygnał telewizyjny
stosunki międzyludzkie
systematycznie dbając o linię
konserwuje ciało zaciskając pięści,
usta do krwi

wyprostowana uśmiecha się
milionem prób wyuczonym grymasem
wszem i wobec, na przekór, pomimo,
bezsłownie wystawiając gwiazdom
rachunek za usługi hydraulika,
płaski brzuch, kłucie w mostku
samotność
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez nancy, łącznie zmieniany 1 raz.