Nic nowego (tautogram)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Nic nowego (tautogram)

Nic nam nowego nigdy nie napiszę.
Niewładność nocy, niewładna niewola.
Nostalgia nocne nagrywa nokturny,
Nadziei nutą. Nam, nasza niedola.

Nieubłaganie nadchodzą nowości.
Narasta naga nisza neotyki.
Na narach niosą nowiutkie nargile,
Na nich nowinki. Nadto narkotyki.

Niebiosa nowych narratorów niosą.
Nieudaczników noc najdzie naskalna,
Nieprzyzwoitych naszych nut nadzieja,
Nietuzinkowa. Nie nazbyt nachalna.
Ostatnio zmieniony pt 19 kwie, 2013 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 2 razy.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/