twoja jesień

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Twoja jesień




zabłądziła całkiem niechcący
wciąż niepewna swego istnienia
siedzi tutaj i patrzy w oczy
czas też dla niej wczoraj zjesienniał

przyszła chyłkiem przez nieuwagę
kroplą deszczu śmiejąc się w słońce
i wygląda wciąż niepoważnie
i doprawdy tak niepozornie

zasuszyła liście w albumach
że przekornie też już nie wątpię
przy twych zdjęciach wiatr ją rozczulał
gdy przewracał kartki łagodnie

więc rozumie to niewygodne
że uparcie mi się tłumaczy
że cóż ona tylko przelotnie
na jesienne zmienia obrazy

zabłądziła całkiem niechcący
adres trafił z deszczem w jej dłonie
i odpłynął dzień niespokojny
gdy czytałam jej twój list do mnie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...