Młoda dziewczyna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NathirPasza
Posty: 1303
Rejestracja: wt 04 sie, 2009
Lokalizacja: Miasto Doznań
Kontakt:

Post autor: NathirPasza »

dla Anit

„są takie zawroty głowy i braki snu…
…między kawą w przelocie a myśleniem o przyszłości…
…coś się stało w życie”



w oficynie życia młoda dziewczyna
z naręczem polnych marzeń
nasłuchuje pulsu codzienności
bo w zwykłych chwilach zawarta jest
nieśmiała istota wyższa

w szlachetnych twarzach udręczonych statystów
obecna jest tylko świadomość powszednich dni

a z miejsca w którym stoi
widać nawet własną przyszłość
w kolorze rubinowych źrenic przyjaciela
partnera
którego ciało traktuje jak ciepły koc

w oficynie życia młoda dziewczyna
przymyka oczy zmęczone czerstwą codziennością
bukiet dzikorosnącej nadziei
wstawia do błękitnego wazonu
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez NathirPasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę.