List do przyjaciółki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania
Posty: 1441
Rejestracja: sob 22 lis, 2008
Lokalizacja: Zgorzelec

Post autor: Ania »

widziałam dziś twoją twarz
tęsknotę i nadzieję przykrył lęk
by się nie dowiedział

przekroczyłaś granicę
za którą już tylko sumienie
niemo krzyczy aby cofnąć czas

mówiłam że ten pociąg
nie posiada żadnych drzwi
zapomniałam ostrzec
jak wiele ma okien

twarze tych którzy ufają
przeplatają się w pędzie
z marzeniami o nim

gdybym pamiętała o oknach

moja wina
moja bardzo wielka wina
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
" Wiersz powstaje od ucisku w gardle, tęsknoty za domem lub za miłością "

Robert Frost