Śmierć częścią życia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Anonymous

Post autor: Anonymous »

wiara to pewnośc? jak w świecie ciągłych zmian wiara może byc pewnością? wiara to raczej gotowość szukanie tej stałej a nie jej posiadanie..wiara to gotowość do szukania fundamentalnych stałych w świecie ciągłych zmiana gdzie nawet słowa nie sa stałe bo ciągle zmieniają znaczenia..więc gdzietu miejsce na pewność hę? wiara to świadomość trudność okreslenia pewności i świadomosc wyborow,konsekwencji z nią związanych jedyną pewności wiary jest to że nigdy nie znajdzie się pewności ale nadal ją się szuka...to trudne,bolesne, niemodna..pewność zaś jest nadzieją pasażera titanica.....mamy na niej miliony ludzi, którzy zamiast wiary znależli religie...przeciez tyle jest bólu na ziemi,głodu,całego ścierwa jak mozna mowic o pewności..idzie dziecko ulicą w sekund kilka zabija je samochod...bedac swiadkiem wypadku nadal bedziecie miec wiarę? Spójrzcvie na tysiące dzieci wyrzucanych na smietnik na zlo anwet nie globalne cos jak wojna i epidemie ale nawet te codzienne...dziecko pozbawione zdrowia przez pijanego ojca, ktory w stanie upojenia potrzebował sobie porzucać czymś i akurat pod reką było to niewinne dziecko..zobaczcie na ludzi samotnych, ludzi starszych, ktorym odbiera sie godnosc, szacunek na alienacje dzieci wrażliwych...na faceta, ktory majac 36 lat sprzedaje prochy 13latkom..to napawa nadzieją?daje pewnośc?świat idzie w dopbrą stronę?czy moze supermen przyleci?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Darkface
Posty: 122
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: Złocieniec

Post autor: Darkface »

To ja bym powiedział, że wiarą jest pewnością, że się nie poddamy i nie zapomnimy, jak się uśmiechać. Taką wiarę mógłbym szerzyć.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Darkface, łącznie zmieniany 1 raz.