Chodzę

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NathirPasza
Posty: 1303
Rejestracja: wt 04 sie, 2009
Lokalizacja: Miasto Doznań
Kontakt:

Post autor: NathirPasza »

Chodzę

chodzę po ciemnych ulicach

żal wylałem na przyjaciół
z zazdrości
że ich nie mogę uczynić swoim

chodzę po mokrych ulicach

żal wylałem na rodzinę
ze smutku
że to co ich musi być i moje

chodzę po pustych ulicach

żal wylałem na obcych mi ludzi
prze złość
za to że moje jest im obce

chodzę po czarnych asfaltach
żwirach pisakach i płytach
pustych w obcym mi tłumie
ostrych niewdzięcznych szemranych dróżkach
rozkołysanych ruchem bioder kocich łbach
po stopniach bramach i klatkach
czarne zmory chowając w klasery
i po szkłach tłuczonych
i po niedopałkach
i po płatkach niechcianych bukietów
i po rozlanych cierpieniach
i po dyskusjami pełnych salach
i po bogatych apartamentach
i po szpitalnych oddziałach
i po klasztornych uliczkach
i wśród natchnionych posągów i rozciągniętych straganami targach i parkach przepełnionych śmiechem i monumentach wiary i niewiary i odkupienia i potępienia i poznania i głupoty i radości i zmęczenia i rezygnacji i pożądania i nadziei i miłości i niemiłości

i pytam się po co
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez NathirPasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę.