o życiu

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

w szalone kolory barwiąc wciąż liście
powtarzalne co rok niczym stara baśń
chwilami szczęśliwe najczęściej zwykłe
moje życie trwa

w rumianych policzkach ciszy białych dróg
rysunek na szybie znowu ma twój kształt
rzadziej mrużę oczy brakuje mi słów
życie nadal trwa

w tej pierwszej zieleni pamiętnej do dziś
nim skronie muśnięte srebrzyście przez czas
pochylić się miały nad kołyską dni
życie pragnąc łka

w szumie złotych kłosów złożonych przez wiatr
oddalonych myślą że nie czas na łzy
zamierzam bezmyślnie hamak w niebo słać
z życiem plotąc sny
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...