Erotyk

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Erotyk

To nic zdrożnego przecież nie jest,
Gdy cię obudzi w nocy dotyk,
Jakieś muśnięcie, jakiś szelest
Umie zachęcić do pieszczoty.

Nic nie ma złego w przytuleniu,
Niby niechcący, w czas przedświtu,
Gdy jeszcze w nocnym tkwisz zamgleniu
Wciąż jakby pełna niedosytów.

Przez cały półmrok wyobraźni,
Gdy sen się wcale nie chce spłoszyć,
W odwzajemnieniach tkwisz przyjaźnie,
Pośrodku ciszy i rozkoszy.

Trwa senna szarość w swoich cieniach
Świt się widokiem onieśmielił,
Jakby chciał przesłać zapewnienia,
Że nas ominie w tej pościeli.
Ostatnio zmieniony czw 29 gru, 2011 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 2 razy.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/