W wieczorowej sukni 1

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

pusty dzban

jestem
jałowym źródłem
kryształowych słów

milknącym szeptem
odbiciem
zaparowanej tafli
krzywego lustra

imieniem na cudzych wargach
w westchnieniu umierającego dnia

pozostanę
różą wykutą w antracycie

XI.2008

(OSz), bk
Ostatnio zmieniony czw 15 gru, 2011 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 2 razy.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde