* * *

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
MistrzX
Posty: 156
Rejestracja: wt 16 lut, 2010
Kontakt:

Post autor: MistrzX »

piechurzy napoleona pokonywali nawet osiemdziesiąt kilometrów dziennie
cierpliwie dochodzili do zwycięstwa

musieli poczuć każdy kilometr pod podeszwą
wybadać grunt odcisnąć swoją obecność
decyzja skutek decyzja skutek decyzja skutek
krzyczał kapitan idący na czele kolumny

obejmowali każdy kilometr spojrzeniem
tej łąki szkoda na bitwę pod tym dębem nie żal byłoby umrzeć
bystrzejsi dostrzegali w tym francję
wtedy wszystkim robiło się nieswojo

piechurzy napoleona pokonywali nawet osiemdziesiąt kilometrów dziennie
dopiero potem upadały miasta

osiemdziesiąt kilometrów
to rok
wychodzenia po papierosy do kiosku
i szybkiego powrotu
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MistrzX, łącznie zmieniany 1 raz.