Dziurawy żagiel

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Boobic
Posty: 48
Rejestracja: śr 31 mar, 2010
Kontakt:

Post autor: Boobic »

Wszedł na biodra burtę
urokiem zwabiony
począł pokład badać
dłonią rozjuszoną
chwycił
szarpnął
ujrzał
znamię uczt szalonych
kapitanów przeklął
westchnął
i zatonął



Taki eksperyment. W zamierzeniu miał być krótki, więc takowy jest :)

Możecie mnie za niego zjeść...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Boobic, łącznie zmieniany 1 raz.
ponury jerzy
Posty: 642
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: grodzisk
Kontakt:

Post autor: ponury jerzy »

ucieka mi rytm i rymy
pachnie jakimś erotyzmem trochę nieudolnie
jakby peel to był prawiczek

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez ponury jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.
"To będzie miłość nieduża
poryw uczucia maleńki.
Obce jej łzy i udręki
i szałów nieznana moc"
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Skoro eksperyment...
Wiersz nie musi zawierać równa liczbę sylab w wersach.
Eksperyment eksperymentem, ale temat dosyć już ograny...

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.