Taki czas

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Taki czas

Czeluść jaskini pustką lśni,
W białych całunach - alleluja,
Ktoś już uwierzył, inny kpi,
Forsycji krzew się w kwiat otula.

A zmartwychwstanie to ten czas,
Gdy się w nas budzi zieleń płocha,
I jest coś obok, jest coś w nas,
Co każe tęsknić, każe kochać.

To pierwszy ciepły wiatru wiew,
Który się ślizga przez modrzewie,
Jakieś wołanie, jakiś zew,
O którym wiesz coś? Bo ja nie wiem.
Ostatnio zmieniony czw 29 gru, 2011 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 2 razy.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/