Mała

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania
Posty: 1441
Rejestracja: sob 22 lis, 2008
Lokalizacja: Zgorzelec

Post autor: Ania »

lubię tamtą dziewczynkę
z cerą na kolanie

ilekroć spojrzę za siebie
uśmiecha się do kobiety
w lśniących pończochach

czasem zapominam
że wciąż jest tak blisko
szybko przebiegam na drugą stronę

kiedy patrzę znów przez ramię
widzę puste miejsca
po mlecznych zębach

postaram się
nigdy cię nie zgubić

mała
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
" Wiersz powstaje od ucisku w gardle, tęsknoty za domem lub za miłością "

Robert Frost