mogłam

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

mogłam wyrazić to piosenką
zaproponować nutom związek
zanim obejmą czule miękko
w ciszy wieczoru sennej trochę

i na klucz zamknąć wiolinowy
gdy pośród dźwięków powstał nieład
mogłam wśród wielu jedną złowić
myśl lecz do dzisiaj wciąż jej nie mam

struny zawiodły czas przeminął
chwila umknęła w inną stronę
muzyk z batutą zechciał zniknąć
a w pięciolinii utknął koniec

mogłam wyrazić to piosenką
odszukać rytm na ukojenie
nim się ukłonił nocnym wdziękom
list napisany dziś przez ciebie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...