uwodzicielka

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

uwodzicielka

myślisz że ci go uwiodłam
wszak to jedno z moich wcieleń
gdy po trudach, niewygodach
ustaliłam – on mym celem

w głowie mętlik i migdały
że niebieskie - w to nie wątpił
nim się poddał dłonie drżały
długo nie chciał mi ustąpić

ale efekt wart był tego
choć podeszłam go paskudnie
wspólna przyszłość jak i przeszłość
znów nam się wydała cudem

chciał być wierny tylko jednej
tej co jak tabula rasa
łączy sprawy niepowszednie
słowem pieśnią czy w obrazach

myślisz że ci go uwiodłam
masz do tego święte prawo
więc odeszłam - wiersz pozostał
zostawiając duszę nagą
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...