by się spełniło

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

by się spełniło

stawiam pasjansa późną nocą
i zaskoczona przyznać muszę
że choć czynnością jest dość prostą
niezwykłych mi dostarcza wzruszeń

układ zwyczajny - pięć na cztery
dziewiątkę znaleźć to znak pecha
lepiej figury po kolei
chcę wiedzieć więcej- więc nie zwlekam

odkrywam pierwszą - dama karo
licząc od lewej trzeci rządek
następną kładę , to jak tarot
jest walet kier lecz co z rozsądkiem

układam dalej – zegar bije
widzę pod królem trefl dziesiątkę
i mkną minuty jak niczyje
a taki trudny był początek

gdy w dłoni cztery już dziewiątki
zostaje szósta w pionie linia
i nie pozwala dłużej wątpić
marzenie spełniać się zaczyna
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...