za grosik

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

za grosik

zanim do niego się przekonam
wypełnić musi trzy życzenia
a skoro właśnie przyszła wiosna
to je tu teraz powymieniam

życzeniem pierwszym moim będzie
paproci kwiat w noc świętojańską
gdy go dostanę tylko westchnę
i do muzeum oddam wartko

drugie życzenie też nie łatwe
to tylko jedna gwiazdka z nieba
ozdobi suknię swoim blaskiem
zdjęcia po balu mediom sprzedam

ostatnie może trochę trudne
czasami nawet nierealne
niech udowodni że połówkę
znaleźć dla siebie można łatwiej

zanim do niego się przekonam
niech licho weźmie tamte zwrotki
wystarczyć muszą dwa ramiona
i szczęście warte choćby grosik
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...