Rada

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Yamamoto
Posty: 14
Rejestracja: pn 26 paź, 2009

Post autor: Yamamoto »

Wszyscy mówią, że trzeba być sobą.
Gówno prawda.
NIGDY nie jest za późno, żeby zmienić się na lepsze.


Jeśli jednak jesteś głupi i tego nie rozumiesz - zmień się, a dopiero potem zacznij być sobą - możesz na tym tylko zyskać.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Yamamoto, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Ale skąd mam wiedzieć, czy powinienem się zmienić (żona mnie ostatnio nie lubi, kot również się obraził, ale lubią mnie inni) czy poprzestać na byciu sobą. A jeżeli już postanowię się zmienić, to skąd mam wiedzieć, kiedy poprzestać... Zdania innych są podzielone: Jedni mówią do mnie z obrzydzeniem: "Zmień się, Kowalczyk", inni zaś są przeciwnego zadania.
Ot i problem mi się trafił na taki upał...

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Rada może i słuszna, ale poezji w niej nie widzę.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Anonymous

Post autor: Anonymous »

To raczej brzmi jak taka sentencja z Coelho.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Jolanta Kowalczyk
Posty: 2823
Rejestracja: śr 17 wrz, 2008
Kontakt:

Post autor: Jolanta Kowalczyk »

[quote=""Tomasz Kowalczyk""]Ot i problem mi się trafił na taki upał...[/quote]

Ty Kowalczyk tak długo nie myśl, bo Cię głowa rozboli. Lepiej daj kotu jeść, może się z Tobą łaskawie przeprosi.
A jeśli chodzi o wiersz, to ja go tutaj nie widzę, tylko, tak jak Poem, jakaś sentencja.
Podobno dobre rady zawsze w cenie, ale czy wyżej wymieniona do nich się zalicza...


Pozdrawiam

Jola
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Jolanta Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.