bo nie jest

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

z nim będziesz szczęśliwsza,
dużo szczęśliwsza będziesz z nim.
ja, cóż -
włóczęga, niespokojny duch,
ze mną można tylko
pójść na wrzosowisko
i zapomnieć wszystko

Edward Stachura, SDM




na prowadzącej po horyzont
niejednokrotnie z prawej w lewą
zdarza się widzieć osobliwą
wcale nie śledząc

gdy tak wędruje wciąż donikąd
i doprowadza do szaleństwa
bo miało przyjść a właśnie wyszło
napięcie zwiększa

i kreśli plany na najbliższe
nieokreślonym nadal czyni
cel wielokrotnie zwany widmem
nie chcąc zawinić

bo nie jest łatwo gdy manowce
zuchwale wabią z każdej drogi
kolejną na rozstajach prośbę
znów przyszło złożyć
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...