różne próby haiku

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

[center]

barwinki Magdy
za jaskółką do wiosny
znów się uśmiecham


młoda dziewczyna
zbiera o świcie chabry
kłania się słońcu


letni poranek
nad polem śpiew skowronka
przewodzi żniwom


nocna przechadzka
koncert świerszczy na łące
rozprasza myśli


nimfa z jeziora
odbiciem w lustrze wody
zauroczona


o nimfie

senne jezioro
w każdej najmniejszej fali
niesie jej obraz


o tęczy

siedem kolorów
na cztery strony świata
po uśmiech dziecka

czarne i białe
tylko w nich mnie widzicie
pomyślał pingwin


przejście dla pieszych
budzą wątpliwość pasy
zebra nie zebra


codzienność goni
z motylem na posiwiałej
bo w duszy wiosna


oczy te same
ukrywane za szkłami
gdy mrok zapada


muzyka nocą
cieszy pasikonika
aż do brzasku


[/center]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...