na swój sposób

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

[center]

"Nieważne - powiedział - w jaki sposób się to rozplącze"
o węźle gordyjskim - Aleksander Wielki





na swój sposób

kiedy w konflikcie życie z myślą
wśród stosu spraw do załatwienia
gdy jasną być już miała przyszłość
obraz się zmienia

decyzji wiele - częściej łatwych
choć trudne też nie omijają
idea plan zostawia martwym
węzłem zostając

nadal szybkimi po zbyt prostej
z przewodnią przecież tak nie można
ze słów narzędzie tworząc ostre
upór podąża

by jednym gestem wciąż niepewną
z finezją zmienić w prężną siłę
zanim ponownie się zalęgną
żądze gordyjskie


[/center]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...