nie wystarczy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

gdy czas już stał się dokonany
i kamień zyskał lekkość słowa
by w całość złączyć dwie półprawdy
to wciąż zła forma

gdy wierność miała być opoką
choć nie zbawienia było trzeba
by drogę znać bez pytań - dokąd
ta sama bieda

gdy zapisano w mity wiarę
w dobro i zło wśród wspólnych kroków
nadzieje gasły niczym martwe
i znów niepokój

gdy cisza przyodziana w pustkę
wpuściła w życie rój szarańczy
z łatwością z ust spłynęło trudne
już nie wystarczy
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...