jak sąsiad

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

gdy za oknem deszcz jak sąsiad
w różnych porach dnia się zjawia
raz przyjaźnie stuka w okna
lub gwałtownie kiedy nadmiar

gdy szeleści tuż po zmroku
lub przed świtem miękko jeszcze
czasem zjawi się z nim spokój
lub przyspieszyć tętno zechce

jest dziewiczy w każdej kropli
lecz z pierwiastkiem woli męskiej
wonny wiosną zimą chłodny
zdolny zgubić się wśród westchnień

i mniej budzi ciepłych myśli
kiedy spływa po ramionach
jednak mógłby mi się przyśnić
gdy do tańca w nim przekonasz
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...