powszednia jak chleb

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

gdy podobna stubarwnej piłce
różne kształty nadaje grudkom
wrasta dłoniom pomiędzy linie
marzeniem łudząc

nie istnieją dla niej granice
nie ma barier w żadnym z języków
i nieobce jej należyte
gdy wbrew ryzyku

mimo prawdy że po horyzont
no bo przecież dalej nic nie ma
wzrok przykuwa łąką pokrytą
smugami cienia

zdobywana oddaje siebie
niczym matka - chcąc dla zbyt wielu
być powszednią jak zaczyn w chlebie
zrodzony z przeczuć




.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...