na przekór śnieżycom

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

gdy w duszy świerszcz ten zza komina
przy stole miejsce nim noc muśnie
gdy mróz na szybie w pajęczynach

powstaje uśmiech

w serniku tańczy garść rodzynek
mak się do klusek tuli czule
noski przy szybie bo za chwilę
czas na zadumę

dla niecierpliwych zaś jedynie
lekarstwo które pod obrusem
ten kto najkrótsze źdźbło dziś wyjmie
okruchy schrupie

gdy w duszy świerszcz co za kominem
i w sercu uczuć dość by zdumieć
dla tych co wczoraj mieli inne

zostaje uśmiech
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Colett, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...