kolekcja

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

otwieram szafę i znów dylemat
którą założyć

z tej z zachwytem i ufnością w oczach
dawno już wyrosłam
szczęśliwa spada to chyba nie mój rozmiar
zwykle noszę tę z uprzejmym uśmiechem
aż do znudzenia

czasem przywdziewam cyniczną lub złośliwą
ze zmrużonymi oczami i cienką kreską ust
uwierają i krępują ruchy
źle się w nich czuję

smutną i zdziwioną wyrzucam
wracają systematycznie
miałam jeszcze jedną incognito
ale gdzieś się zawieruszyła

w tej z uśmiechem od ucha do ucha
wyglądam idiotycznie wiem
ale to moja ulubiona
na szczególne okazje

teraz czekam na kolekcję jesienną
będzie mi do twarzy
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018