sukienka w kwiatki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

w piwnicy między odorem
taniego wina i zgniłych ziemniaków
na podłodze kilka cukierków
rozrzucone kwiatki
zduszony ostatni uśmiech
dzieciństwa

nie wiesz jak trudno później
oddychać
jak trudno zaufać

jedynemu powiernikowi
zeszkliły się oczy oklapło ucho
słowa zawisły soplami strachu
tysiące supłów w gardle zawiązały się
w ropień nienapisanych wierszy

i na nic płacz po kątach
nocny skowyt
nie zagłuszy milczenia owiec
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018